Пеп: Не е честно да очакват да спечелим всичко


И. Ангелов

Пеп: Не е честно да очакват да спечелим всичко

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че не е справедливо "гражданите" да живеят с напрежението да трябва да спечелят всяко едно състезание, в което участват. В момента тимът води класирането във Висшата лига, намира се на четвърт-финалите във ФА Къп, спечели първата си среща с Шалке 04 в ШЛ и днес играе финал за Купата на лигата с Челси, която миналата година спечели на финал с Арсенал с 3:0.

"Питайте ме през април или май и тогава ще ви кажа дали можем да спечелим всичко. През май месец няма да ви лъжа. Но сега е февруари и не можем да говорим за това. Кевин Де Брюйне го каза най-добре на една пресконференция в Германия - следващата цел е следващият мач.

"Създава се илюзия. Колко пъти английски отбор е спечелил и 4-те състезания? Не поставяйте това напрежение над нас защото не го заслужаваме. На първо място не го заслужаваме заради клуба, който сме, в исторически план. Легендата сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед - дори той не го е правил. Ливърпул през 80-те, колко Шампионски лиги спечели? И те не постигнаха това. 

"Така че не поставяйте напрежение над един отбор през февруари, или ноември, или декември, защото е невъзможно да спечелиш и четирите титли. През май ще видим. Ако продължавате така, накрая медиите ще кажат 'Сити се провали, защото не спечели 4 купи'. Или 'те спечелиха само 3 купи'. Това не е честно.

"Ще играем мач за мач. Ще видим позицията ни през април и май."

  Сподели
360