25-я мениджър в историята на Астън Вила се казва Жерар Улие


Н. Гавазов

 25-я мениджър в историята на Астън Вила се казва  Жерар Улие

Ръководството на Астън Вила официално съобщи за назначаването на Жерар Улие на поста мениджър на отбора. 63-годишният французин напусна длъжността си във Френската федерация и смени Мартин О'Нийл, който напусна бирмингамци през август. Предположенията са, че французинът е подписал тригодишен договор с което се явява 25 -я мениджър в историята на Вила и втория чужденец заемал този пост.

Преди 20 години начело на отбора бе чеха Йзеф Венглош, но той се задържа само 12 месеца, след което с футболистите работеха само британски специалисти.

Самият Улие коментира, че е взел "трудно" решение, тъй като поста във Франция му е харесвал. В същото време обаче той е "горд да поеме такъв сериозен клуб".

"Аз съм много горд и щастлив да оглавя клуб като Астън Вила. За мен бе много сложно да напусна Френската федерация по футбол, но не можах да отклоня направеното ми предложение да застана начело на клуб от който съм се възхищавал отдавна. Вила е сред най-големите клубове в Англия с невероятни фенове. Това е страхотно предизвикателство за мен и аз с нетърпение очаквам началото на работата си," заяви Улие.

Улие е три пъти шампион на Франция, а през 2001 г. когато бе начело на Ливърпул спечели уникален требъл, завоювайки Купата на УЕФА, Купата на Англия и Купата на Лигата. Три пъти шампион на Франция, а за заслуги към английския футбол бе награден с Ордена на Британската Империя.

Първият му двубой начело на новия клуб ще бъде срещу Стоук Сити на 13 септември.

 

 

  Сподели
120