Миноле: Не е лесно да си резерва


И. Ангелов

Миноле: Не е лесно да си резерва

Вратарят на Ливърпул Симон Миноле коментира статута си след пристигането на рекордната покупка Алисон от клуба. Бразилският вратар премина от Рома през юли за сумата от 65 милиона лири и тогава постави рекорд преди преминаването на Кепа Арисабалага в Челси от Атлетик Билбао.

"Разбира се, че това не е лесно. Аз съм го казвал и преди - това не е нещо, което искаш да правиш, но тимът се справя толкова добре, че просто трябва да помагаш както можеш. Аз съм втори избор след Алисон и той е наистина добър вратар - може би сред петте най-добри в света, ако не най-добрият. Трябва да приема това и да го разбера.

"Ние опитваме да работим здраво и се разбираме много добре с него. Аз мога да уча от него и той от мен. Но това не е състезание между вратарите - ние трябва да сме готови да помогнем на отбора както можем. Затова аз тренирам всеки ден защото може да бъда повикан. 

"Не е лесно, особено психически, но трябва да съм концентриран. Това е единственото, което мога да направя, всъщност. 

"Алисон е естествено добър вратар. Той има талант и всичко му идва естествено, което го прави специален. Той не трябва да мисли за нищо, всичко се получава плавно и за него е лесно да играе на врата. Той е първи избор за Бразилия пред вратаря на Манчестър Сити, така че това вече казва много само по себе си. Той се справя много добре за тима и аз мога само да се уча."

  Сподели
401