Халси: Салах трябва да получи наказание от два мача


Н. Гавазов

Халси: Салах трябва да получи наказание от два мача

Бившият рефер от Висшата лига на Англия Марк Халси заяви, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах трябва да бъде наказан за падането  си в наказателното поле на Нюкасъл в мача между двата отбора вчера.

Отсъждането на дузпа за фаула на Пол Дамет срещу Салах в началото на второто полувреме беше ключовият момент от вчерашния мач на "Анфийлд". След като допуснаха втория гол, "свраките" загубиха всяка надежда и накрая бяха победени с 4: 0.

В този епизод Дамет сграбчи Салах за горната част на ръката, а Мохамед падна като подкосен, убеждавайки съдията Греъм Скот за сериозността на нарушението.

Халси е на мнение, че египетският футболист е преиграл в ситуацията.

"Умар Ниасе и Мануел Лансини получиха две мачове за подвеждане на съдията през миналия сезон. Салах падна на тревата много леко, подобно на тях и за това трябва да получи такова наказание, ако комисията е последователна", заяви Халси.

Напомняме, че по-рано стана известно, че Футболната асоциация на Англия наистина е разгледала този епизод, но е установила, че той не съответства на критериите "умишлен опит за въвеждане на съдията в заблуда", т.е. срещу Салах е извършено нарушение и реферът правилно е отсъдил 11-метров наказателен удар.

  Сподели
837