Робертсън обвини Уил Хюз в симулация


Н. Гавазов

Робертсън обвини Уил Хюз в симулация

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън заяви, че Уил Хугс от Уотфорд е трябвало да получи жълт картон за симулация, а не дузпа в мача между двата отбора от Висшата лига в събота.

Тогава "червените" отпразнуваха победа с резултат 3:0, но след мача домакините отправиха упреци към рефера Джонатан Мос, който в началото на второто полувреме отказа да даде 11-метров наказателен удар за Уотфорд.

Робъртсън, след минималния контакт, от който Хюз падна на земята, също е недоволен от бездействието на арбитъра. Шотландецът смята, че Мос е трябвало да накаже симулиращия противник.

"Гледах репортажите и все още мисля, че не го докоснах. Мисля, че той се готвеше да падне. Той много лесно се оказа на тревата и не знам защо съдията не го предупреди, да не говорим за отсъждане на дузпа. .

Реферът може да има съмнения, но аз не го докоснах. Отсъждането на дузпа би било твърде тежко решение и мисля, че съдията  направи правилното нещо.

Много играчи се опитват да спечелят дузпа на всяка цена и понякога защитниците не могат да направят много в това отношение. Продължавах да играя, защото нямаше дузпа.

Моята съвест е чиста, бих добавил, че реферът можеше да му покаже  жълт картон", заяви Робъртсън.

  Сподели
497