Шмайхел: Погба не може да спечели война с клуба


И. Ангелов

Шмайхел: Погба не може да спечели война с клуба

Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел сподели мнението си, че с изгонването на мениджъра Жозе Моуриньо, носителят на Световната купа Пол Погба не е спечелил война, но въпреки това новият наставник Оле Гунар Солскяер ще може да развие потенциала на звездата. Погба бе оставен извън титулярите в последните три срещи под Моуриньо, но намери отново място в отбора с назначаването на Солскяер.

"Моуриньо се постави под прожекторите по погрешен начин, по какъвто не искаме да виждаме мениджър на Манчестър Юнайтед. Имаше новини, че той е във война с някои играчи. Това се е случвало и преди, но клубът винаги се е справял с това зад завесата.

"Аз искам да видя Погба да успява в Юнайтед както с всичко останало. Той е абсолютно брилянтен в социалните мрежи и той се очертава като много важен играч. Видяхме го в Ювентус, видяхме го и във Франция, но все още не сме го видяли в Манчестър Юнайтед. Най-важното тук е, че никой играч, без значение колко пари струва, или колко изкарва, никой не е бил по-голям от клуба или мениджъра.

"Сега медиите изкарват, че Погба е спечелил война, но аз не вярвам в това, защото не може да се случи в Юнайтед. Много е важно как клубът ще се справи със ситуацията. Погба, или който и да било, не може да е по-голям от клуба. 

"Оле определено е различен характер и ще тръгне в различна посока от Жозе. Той държи на традициите и историята на клуба, и ги уважава до края. Той имаше добър период в резервите на клуба и това е важно защото той може да се справи с играчи като Погба и Джеси Лингард, а точно с тях Жозе имаше проблеми. Затова и веднага след пристигането му ние видяхме, че Погба заигра така, както ние знаем, че може."

Пол Погба получи втората най-висока оценка във вчерашния двубой с две асистенции, след тази на Лингард с две попадения в срещата.

  Сподели
388