Невин: Челси ще има друго нападение догодина


И. Ангелов

Невин: Челси ще има друго нападение догодина

Бившата звезда на Челси Пат Невин обяви мнението си, че отборът ще има нов централен нападател през следващия сезон, но това няма да е края за сегашните нападатели Оливие Жиру и Алваро Мората. West London sport цитира:

"Това не е края за Мората или Жиру. Аз очаквам нов централен нападател за следващия сезон. Но да имаш тези трима нападатели едновременно не е невъзможно. Футболит не е само статистика. 

"Матео Ковачич играе в тази система когато Рубен Лофтъс-Чийк и Рос Баркли вкарват много. Това е отборна игра. А Жиру дори не вкара на Световната купа, а Франция спечели купата. Челси не се справя лошо, те нямат загуба. 

"Всеки централен нападател иска да получи топката рано, преди да е покрит. Но когато има 140 подавания преди топката да стигне до теб, ти няма да избягаш от човека си, който те следи две минути. Не е невъзможно, но е по-трудно. Определен стил игра не подхожда на някои играчи. Тази система няма нужда от таран. Тя има нужда от агресивен играч с техника, който е естествен реализатор. Но един такъв завършен играч, като Серхио Агуеро и Луис Суарес, се намира много трудно."

  Сподели
337