Агент: Йозил отказа 1 милион на седмица от Китай


И. Ангелов

Агент: Йозил отказа 1 милион на седмица от Китай

Агентът на Месут Йозил, Еркут Согут потвърди, че германецът е отказал на големи предложения от Азия, за да остане в Англия и Арсенал през трансферния прозорец. Предложенията са пристигнали в последните 6 месеца от предишния договор на играча, който сега бе продължен до 2021-ва година.

"Ние имахме няколко големи предложения от Азия, имаше луди оферти. Но за Месут парите не са най-големия фактор. Парите определено са нещо важно, но хората трябва да помнят, че футболните качества са друг аспект от преговорите. В днешно време е важен търговският принос на играча. 

"Месут има най-много последователи в социалните мрежи от всички във Висшата лига и аз точно четох, че и е на първо място по продажби на фланелки в клуба. В крайна сметка цялата тази информация се взима предвид. Така търговската част е много важна за играч като Йозил, който е играл в различни страни, и беше номер 10 за националния отбор, който спечели Световната купа.

"Той е на световния пазар. Клубът прави пари от тези играчи, а всичко се реши от това, какво казва неговото сърце. Бяхме свободни да подпишем с други отбори, но Месут обича клуба. Той каза 'Това е моят дом и искам да съм тук'." 

  Сподели
530