Сари: Специалния е по-добър от мен


И. Ангелов

Сари: Специалния е по-добър от мен

Мениджърът на Челси Маурисио Сари обяви, че поставеният под напрежение Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед трябва да се смята за по-успешен треньор от италианеца след като в кариерата си той е спечелил всички големи трофеи. Бившият треньор на Наполи е печелил промоции от долни дивизии, но никога голямо отличие в кариерата си до тук.

"Специалният е Моуриньо. Резултатите говорят за него. В момента той със сигурност е по-добър от мен. Аз се надявам да се подобря в бъдещето, но в момента аз трябва да кажа, че той е по-добър. Аз мисля, че той е различен. Аз имам моя характер, и той е различен от неговия. Аз трябва винаги да съм себе си. Иначе няма да ми вярват.

"Той е печелил всичко навсякъде. Аз трябва да започна да печеля, за да се сравнявам с него. Неговите успехи не са само в миналото. Той може да печели и занапред. Той наистина е сред най-добрите. Може би най-добрият. Той отново ще се върне към трофеите. 

"В момента не е възможно да се сравняваме. Говорим за един от най-добрите в света, а аз не съм такъв, в този момент. Аз бих искал да спечеля нещо защото в момента имам нужда от това. Печелил съм Серия Б, Серия В, Серия Г, но това е като Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 тук в Англия. Сега имам нужда да спечеля на това ниво. 

"Моята цел в долните дивизии винаги е била да съм професионалист. Аз не мислех, че ще успея да стигна до отбор от Шампионска лига. Това беше невероятен момент и аз мисля, че бях късметлия. Трябва късмет. Трябва да си на правилното място в правилния момент. На първо място, в Емполи, имах много млад отбор. Играчите бяха много млади, но много добри.

"Спомням си, че спечелихме Серия Б с Ругани, който бе на 19. Елсеид Хисай, на 19. Сапонара беше на 20. Тонели на 21. Никой не ги познаваше в онзи момент, но те бяха много добри. Така че бях късметлия.

"Проблемите на Моуриньо не са в стила на игра, и дали го харесвам или не. Важно е да се знае, че той може да побеждава. Той е печелил всичко, където и да е бил, така че може би това означава, че той е прав. Може би ще играят добре срещу нас, защото те могат да играят футбол. Това е страхотен отбор. 

"Трябва да очакваме всичко, защото ще играем срещу силен отбор, а силните отбори обикновено играят добре във важните мачове. Трябва да сме готови за всичко. Характерът ни с Моуриньо е различен, но решителността е еднаква. Аз мисля, че без решителност е невъзможно да достигнеш от аматьорски до професионален отбор. Мога да говоря спокойно, но нивото на решителност в мен е топ."

  Сподели
481