Челси изпусна гол преднина срещу Ливърпул


И. Ангелов

Челси изпусна гол преднина срещу Ливърпул

Челси прие Ливърпул на "Стамфорд Бридж" за срещата от поредния седми кръг на английската Висша лига. След като през седмицата "сините" отстраниха Ливърпул от Купата на лигата на Англия, днес срещу най-силната постройка на Юрген Клоп Челси поведе рано и допусна изравняване в края за крайното 1:1, непозволявайки инерцията на "червените" да продължи.

Ливърпул започна силно и Салах се отчете с два нетипични пропуска. Така в 25-ата минута Ковачич по перфектен начин изведе през защитата Азар, и той завърши под ъгъл срещу Алисон за 1:0 с нисък удар в далечния ъгъл. 

В 32-ата минута може би най-добрата възможост за Ливърпул пропусна отново Салах, когато той премина и през вратаря, но удар от малък ъгъл бе спрян на гол-линията от Рудигер. 

Във втората част Челси продължи да стои комфортно на терена, а Клоп реагира със смяната на Салах с Шакири. Почти веднага той бе близо до гол, но пропусна от непосредствена близост при центриране. Последва включване на Стъридж в игра за Милнър в 87-ата минута и англичанинът вкара изключителен гол само 2 минути след това след подаване на Шакири, когато насочи топката право в сглобката далеч от Кепа за 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
725