Ливърпул се предаде срещу Азар


И. Ангелов

Ливърпул се предаде срещу Азар

Ливърпул посрещна Челси в суперсблъсъка от третия кръг на Купата на лигата в Англия, като днес на "Анфийлд" домакините успяха да поведат, но допуснаха късен обрат след появата на ключовия Еден Азар за гостите в мача. 

До почивката голове не паднаха, а двата отбора предложиха равностойна игра. Челси печелеше битката в средата, но домакините създадоха двете по-добри положения пред Кабалеро. Мората пропусна една възможност пред вратата на Миноле.

В 58-ата минута резултатът бе открит когато при един удар на Кейта топката бе избита от вратаря, и Даниел Стъридж завърши със задна ножица по добър начин за 1:0, взривявайки трибуните. Малко преди попадението в игра за Челси се появи Азар, който обаче бе изолиран в началото на престоя си в игра.

В 79-ата минута белгиецът получи шанс да центрира от статично положение и той го направи добре, като Баркли стреля с глава при подаването, а Емерсон добави за 1:1.

Последва нова възможност пред Стъридж в 84-ата минута, който обаче нацели гредата на Кабалеро. Така в 85-ата минута Азар пое топката и след прекрасен рейд през краката на Фирмино и Морено той стреля в горния ъгъл на вратата за пълен обрат и 2:1.

  Сподели
662