Карагър: Азар е най-добрият играч на Висшата лига


Н. Гавазов

Карагър: Азар е най-добрият играч на Висшата лига

Експертът Джейми Карагър е на мнение, че плеймейкърът на Челси Еден Азар е най-добрият играч във Висшата лига на Англия.

Извеждайки националния отбор на Белгия до бронзовите медали на Мондиал 2018 през лятото, Азар се завърна на "Стамфорд Бридж", където продължи да укрепва репутацията си на звезда от първа величина. По-рано мениджърът на Челси Маурицио Сари определи Еден като най-добрият играч на Европа.

Сред почитателите на 27-годишния белгиец, който вече има пет гола във Висшата лига на Англия е и Карагър. Според Джейми, Азар потвърждава своята класа в продължение на много години, за разлика от други играчи, които не са постоянни.

"Мисля, че Азар е най-добрият играч във Висшата лига. Бих искал да поясня какво имам в предвид. Де Брюйне и Салах бяха най-добри през миналия сезон, но аз говоря за период от 4-5 години. Азар бе великолепен през всичкото това време.

Мисля, че той бе най-добрият играч и на Световното. Длъжен съм да кажа това. Той трябваше да получи наградата за най-добър играч на турнира.

Забележителното нещо в това е - а на мен ми харесва да говоря за всеки атакуващ играч от топ ниво - че е невъзможно да го изплашиш, невъзможно е да го отстраниш от топката.

Като защитник аз мисля: "Дали бих могъл да го спра? Мога ли да го провокирам? Дали мога? Мога ли? Не, не мога, той е прекалено силен", заяви Карагър.

  Сподели
704