Пиърс: Азар може да вкара 40... ако беше в Ливърпул


И. Ангелов

Пиърс: Азар може да вкара 40... ако беше в Ливърпул

Бившият английски национал Стюарт Пиърс коментира, че нападателят на Челси Еден Азар има потенциал да вкарва по 40 гола в сезон, но за него ще е невъзможно да направи това при "сините". Белгийският национал вече показва добра форма за Маурисио Сари с 5 гола в сезона до момента.

"Аз не съм сигурен, че Челси ще доминира категорично в лигата, по такъв начин, че да създаде на Азар достатъчно шансове за 40 гола, заради Ливърпул и Манчестър Сити. Поставете го в Ливърпул и Манчестър Сити в този момент и мисля, че ще ги вкара.

"Това е футболист, за който не се изисква много грижа. Аз мисля, че Челси свърши страхотна работа да го задържи в последните две години. Аз смятах, че големи отбори ще дадат пари за Азар - той е човекът, който дава потенциал на отбора да се бори за титла в Англия.

"Той има толкова много умения, работи здраво за отбора, също така. Когато го поставиш в игра, той е от тези играчи, които постоянно трябва да тестваш, да подобряваш, но трябва и да му показваш, че се справя добре."

Азар е в Челси от 2012-та година, когато пристигна от Лил. От тогава той вкара 94 гола и изигра 305 срещи. Спечели Висшата лига и Лига Европа през 2013-та, като бе избран за Играч на сезона през 2015-та.

  Сподели
371