Рашфорд не мисли да напуска Юнайтед


Н. Гавазов

Рашфорд не мисли да напуска Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд игнорира всички съвети за напускане на клуба и ще продължава да се сражава за своето бъдеще на "Олд Трафорд".

Както е известно, 20-годишният англичанин никак не може да издържи на конкуренцията на Ромелу Лукаку за позицията централен нападател в своя роден отбор и в крайна сметка младежът е принуден да се задоволява с поява като резерва или игра на фланга. И това при положение, че Маркус е първокласен голмайстор, което той показа по време на международната пауза. Именно Рашфорд вкара по един гол в мачовете на националния отбор на Англия с Испания и Швейцария.

В същото време в британския печат продължават коментариите за бъдещето на нападателя в Манчестър Юнайтед, а няколко авторитетни хора посъветваха младежа да се махне от "Олд Трафорд" в търсене на по-добро развитие на кариерата. Според мнението на Джейми Карагър и Алън Шиърър, няма нищо лошо в това да отидеш в по-скромен клуб, но да играеш редовно.  

Рашфорд се появи само един път като титуляр в първите четири мача от новия сезон в английската Висша лига, а срещу Бърнли си спечели червен картон и сега ще остане на пейката в три срещи на "червените дяволи".

Всичко това създава впечатлението за сложност на ситуацията около играча, но в действителност Маркус е напълно спокоен и даже не помисля за смяна на клуба. Футболистът напълно е съсредоточен върху борбата за място в титулярния състав. Съобщава се, че нападателят възнамерява да разгледа своето бъдеще едва след края на сезона, когато навлезе в последните 12 месеца от своя договор с клуба.

"Маркус обича клуба и не иска да напуска, но той иска да бъде нападател или най-малко да играе като "десетка". Той няма да остави опитите да се прояви в Юнайтед, но знае, че в бъдеще ще трябва да вземе голямо решение", заяви източник от "Олд Трафорд".

  Сподели
429