Зидан очаква позвъняване от Юнайтед


Н. Гавазов

Зидан очаква позвъняване от Юнайтед

Бившият старши-треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан не губи време и вече съставя списък на играчите, които може да привлече в случай на своето назначаване в Манчестър Юнайтед.

На старта на сезона "червените дяволи" силно лъкатушат при Жозе Моуриньо, а португалският специалист от своя страна не може да се чувства в пълна безопасност. Независимо от уверената победа над Бърнли преди международната пауза, Моуриньо до момента не е решил редица фундаментални проблеми. Стилът на игра на Юнайтед, особено в сравнение с конкурентите си във Висшата лига, остава далече от желаното, а в добавка Жозе се намира в напрегнати отношения с редица футболисти като например Пол Погба и Антони Марсиал, които са сънародници на Зидан.

Изпълнителният директор на Юнайтед Ед Удуърд продължава да изразява публична подкрепа към Моуриньо, но е напълно очевидно, че търпението на босовете не е безкрайно. Ако фенове и играчи се отвърнат от Жозе, тогава смяната на мениджъра ще остане единствена мярка от страна на ръководството на клуба.

Както съобщават редица британски източници, Зидан вече е съобщил на свои приятели от по-тесен кръг, че очаква позвъняване от "Олд Трафорд", ако Моуриньо загуби контрол над ситуацията.

Смята се, че легендата на националния отбор на Франция е абсолютен фаворит за замяна на Жозе. Самият Зидан е пълен с желание да се изпробва във Висшата лига на Англия и вече е пристъпил към изучаване на състава на "червените дяволи" и неговите слаби места. Освен това Зидан вече формира списък от играчи, с чиято помощ той възнамерява да подсили състава на Юнайтед. В този списък се намират Тони Крос, Тиаго Алкантара, Хамес Родригес и Единсон Кавани.

Фактът, че Зидан, който три пъти спечели Шампионска лига с Реал Мадрид, остава без работа е допълнителен източник на натиск върху Моуриньо, тъй като босовете на Юнайтед напълно осъзнават, че в крайна сметка могат да изпуснат толкова първокласен специалист.

  Сподели
657