Погба се помири с Моуриньо и не иска да напуска клуба


Н. Гавазов

Погба се помири с Моуриньо и не иска да напуска клуба

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба изглади своите разногласия с мениджъра на отбора Жозе Моуриньо и няма да настоява за смяна на клуба през зимния трансферен прозорец. Както е известно, разпадът в отношенията между Погба и Моуриньо настъпи още през миналия сезон. Пол демонстрираше много нестабилна игра и често се оказваше извън стартовия състав.

Още през юни Погба призна, че той наистина е имал проблеми с Моуриньо. А след завръщането на полузащитника от победното за националния отбор на Франция Световно първенство пресата започна активно да свързва Барселона с френския национал.

За преход на Пол в Барселона настояваше агентът на играча Мино Райола, което ядоса босовете на английския клуб и окончателно влоши отношенията между Моуриньо и Райола. Каталунският клуб даже изпрати оферта за французина, но "червените дяволи" се отказаха от 45 милиона паунда плюс Йери Мина и Андре Гомеш.

Сега става известно, че неотдавна Погба е провел преговори с Моуриньо по повод ситуацията. Жозе е уверил французина, че вижда в него лидер на отбора и разчита на персоната му през новия сезон. Пол на свой ред е обещал на португалския специалист изцяло да се посвети на Юнайтед през сегашната кампания. Двамата са си стиснали ръцете и са дали дума да бъдат лоялни един към друг.

Със случилото са запознати и босовете на клуба, които са много доволни от развилите се събития. Така Юнайтед ще може да се избави от ненужни спекулации по средата на сезона и да отдели внимание изцяло на спортната част в развитието си.

Впрочем, Погба, който се е примирил с това, че няма да напусне "Олд Трафод" през януари, възнамерява да помисли за бъдещето си през следващото лято. Французинът намира за много привлекателна идеята да опита късмета си и в Испания, освен това играчът не изключва вариант с връщане в Ювентус, който внимателно следи ситуацията със своя бивш играч.

  Сподели
574