Изключителна драма на Анфийлд, Рейна развали деня на Ходжсън (видео)


П. Пенков

Изключителна драма на Анфийлд, Рейна развали деня на Ходжсън (видео)

Отборите на Ливърпул и Арсенал съотбориха изключителна драма на Анфлийлд в първи двубой за тях от началото на новия сезон в Англия, завършвайки наравно при равенство 1:1. Домакините започнаха добре срещата, като успяваха сериозно да притеснят стража на артилеристите. Мърсисайдци се опитваха да пробиват през защитата на Арсенал използвайки двата фланга.

В края на първото полувреме десния защотник на Ливърпул Глен Джонсън успя добре да комбинира с Йованович, след което опита да стреля с левия крак по посока вратата на Арсенал, но Алмуния успя да избир кълбото с върха на пръстите си. В последвалия корнер Давид Н'Гог успя да засече топката с глава, изпращайки я към долния ляв ъгъл на противниковата врата, но там имаше защитник на лондончани, който успя да изчисти от голлинията. Минута по-късно Ливърпул останаха с човек по-малко заради грубо нарушение на Джо Коул срещу Кончшелни и съдията му показа директен червен картон.

Още в първата минута на втората част домакините поведоха в резулата благодарение на Н'Гог. Той успя да получи топката в коридор от съотборника си Хавиер Масчерано, след което шутира точно за 1:0. След попадението състава на Рой Ходжсън зае отбранителни позиция, като позволи на Арсенал да се задъжи в половината им. Така в 90-та минута усилията на Арсенал се възнаградиха, макар и с известна доза късмет. След пробив на Росицки в наказателното поле, кълбото достигна до Шамак, който стреля право в гредата на Рейна, след което испанския национал сгреши и вместо да изчисти топката той я вкара във вратата си.

Веднага след грешката си Ливърпул опита да си върне 3-те точки в двубоя. Три минути преди края Кончшелни трябваше да остави Арсенал с човек по-малко, след като получи втори жълт картон. Последва пряк свободен удар за мърсисайдци, изпълненен от Стивън Джерард, но Алмуния отново беше на мястото си и успя да парира. Така въпреки недоброто си представяне, Арсенал успяха да си тръгнат с точка от Ливърпул.

Видео: Тук

  Сподели
138