Агентът на Куртоа помоли Челси да пусне вратаря в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Агентът на Куртоа помоли Челси да пусне вратаря в Реал Мадрид

Агентът на вратаря на Челси Тибо Куртоа обяви, че клиентът му не желае да остава на "Стамфорд Бридж" и иска да премине в Реал Мадрид. Напомняме, че вчера мениджърът на "сините" Маурицио Сари проведе пресконференция преди мача с Манчестър Сити от Суперкупата на Англия, по време на която изрази увереност относно бъдещето  на крилото Вилиан в клуба, но много внимателно се изказа по отношение на Тибо.

Сари само каза, че се надява да запази 26-годишният играч от националния отбор на Белгия, но едновременно с това призна, че съдбата на Тибо зависи от самия играч.

Вратарят в последното си интервю бе много противоречив - той призна, че изпитва носталгия по Мадрид, където се намира семейството му, но също така, че е открит да остане на "Стамфорд Бридж" за още един сезон, когато изтече съглашението му с Челси.

Сега обаче изчезна всякаква неопределеност. Ахент Кристоф Хенротай излезе с изявление, в което заяви, че Куртоа се надява до дни да премине в Реал Мадрид, който вече е отправил своето предложение за покупка на Тибо.

"В Челси говорят, че решението е на Тибо и така се пише навсякъде. Но той даде да се разбере, че смята преход в Реал Мадрид за най-добър вариант за себе си. Това е важно решение за него, защото той иска да бъде по-близо до своето семейство, а Челси трябва да приеме предложението, което им бе направено.

Ние видяхме предположения, че всичко е заради пари и е истина, че трансферът ще му осигури надбавка в заплатата. Но той отклони още по-изгодно предложение на Челси, защото финансовото решение не е решаващо.

В такава ситуация е важно всеки да прояви разумност, защото купувачът отправи разумна оферта за играч, на когото остава година по договора и за когото знаят, че могат да получат безплатно след 12 месеца.

Сега Челси може да получи справедлива цена за него и да купи достоен заместник. Все пак те ще трябва да му купят заместник през следващото лято, но тогава няма да получат нищо.

Ние с разбиране се отнасяме към това, че желанието му да напусне клуба може да разстрои някого. Но е човешко решение да искаш да бъдеш по-близо до децата си, това също е разумно", заяви агентът.

  Сподели
472