Белами: Юнайтед не може да си позволи Бейл


И. Ангелов

Белами: Юнайтед не може да си позволи Бейл

Бившият национал на Уелс Крейг Белъми даде мнението си, че Манчестър Юнайтед няма да успее да привлече звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл, тъй като не може да се бори с големите играчи на пазара за сумата, която ще представлява заплатата на нападателя. 29-годишният Бейл намекна за напускане в края на последната кампания след като той е недоволен от ролята си за "белия балет", като през лятото Юнайтед се спряга за негов нов отбор.

"Къде може да отиде той? Ман Юнайтед не може да плаща заплатата му. Никой не може. Има само един отбор, който може да плаща тази заплата. В такъв свят живее той в момента. За да премине в друг отбор той ще трябва да приеме голямо намаление. 

"Аз съм сигурен, че той би го направил, но реалистично, има ли някой, който ще го купи? Кой клуб може да даде 80, 90 милиона лири? Знам, че Ювентус даде толкова за Роналдо, но това е с друга цел, говорим за друг бизнес. Но за Гарет, как ще дадеш 80, 90 или 100 милиона за играч, от който няма да ги върнеш?

"Може би като част от разменна сделка, но Гарет няма да бъде част от такава, той е прекалено добър. Така че в момента аз не виждам възможност за отбор да го доближи. Сега нещата се промениха след напускането на Роналдо. Той трябва да стане основният човек в тима и той заслужава да е основен. Напускането на Роналдо може би донесе неговия шанс."

  Сподели
383