Ливърпул завърши трансфера на Алисон


Н. Гавазов

Ливърпул завърши трансфера на Алисон

Ливърпул завърши трансфера на вратаря Алисон от Рома за рекордните за световния футбол 67 милиона паунда. Както е известно, италианският клуб прие предложението на мърсисайдци в сряда и изпрати своя играч за Англия, за да бъдат изгладени последните формалности.

В четвъртък основният страж на националния отбор на Бразилия премина прегледи в Ливърпул и подписа дългосрочен контракт с мърсисайдския клуб, след което излетя обратно за Рим, за да си събере нещата и да се подготви за предсезонното турне на "червените".

"Наистина се радвам, за мен е изпълнена мечта да нося такава престижна футболна фланелка на клуб от такъв мащаб. Що се отнася до моя живот и моята кариера, то за мен е грамадна крачка да стана част от този клуб и това семейство. Може да бъдете уверени, че аз ще се раздам без остатък", съобщи Алисон.

Напомняме, че Алисон игра за Рома от 2016 година, когато той бе закупен от Интернасионал за по-малко от 7 милиона паунда. Бразилският клуб също ще получи малък дял от прехода на своя бивш играч в размер на 2 милиона паунда.