Ливърпул се усъмни в трансфера на Фекир


Н. Гавазов

Ливърпул се усъмни в трансфера на Фекир

Въпреки очакванията на феновете на Ливърпул, преходът на полузащитника на Олимпик Лион Набил Фекир така и не бе потвърден в петък. Причината за това са станали съмненията в мърсисайдския клуб, които са се появили след направените медицински изследвания на играча вчера преди обед.

Напомняме, че през последните дни ситуацията около 24-годишния играч от националния отбор на Франция се разви стремително. В петък Лион даже излезе с официално заявление с опровержение на информацията, разпространена от пресата, за постигната договореност с Ливърпул и готвен трансфер на играча.

Запознати със ситуацията веднага увериха, че това опровержение има символичен характер и реално няма никакво влияние върху реалната ситуация. Като публична компания, чиито акции се търгуват на борсата, Лион е принуден да реагира на мощните спекулации и да увери своите инвеститори, че клубът не крие никакви сделки, което би се отразило на акциите. Нещо повече, двата клуба имат договореност, която е потвърдена и вчера, а самият Фекир не само, че премина медицински изследвания в Париж, но даже съгласува условията на петгодишен контракт и даде интервю за клубния телевизионен канал на "червените".

Официално обявяване на трансфера обаче няма и до момента, като причината за това са съмнения в медицинския щаб на английския клуб относно здравословното състояние на играча - 53 милиона паунда изглежда много рискова инвестиция след излизането на резултатите.

Известно е, че Фекир пропусна почти целия сезон 2015/16 заради травма на кръстните връзки на коляното, а през миналата година остана извън терените заради увреждане на коляното. Последствията от тези травми са открити от докторите на Ливърпул.

Напомняме, че Фекир заедно с националния отбор на Франция ще излети за Русия след днешния приятелски мач със САЩ. По такъв начин Ливърпул трябва да побърза, ако иска да осъществи този трансфер до началото на Мондиал 2018. Другият вариант е мърсисайдци да рестартират преговорите и да се опитат да намалят цената с 30-40%. Третият вариант е клубът да се откаже от сделката.

  Сподели
442