Докторите на Ливърпул са във Франция, Фекир е пред трансфер на Анфийлд


Н. Гавазов

Докторите на Ливърпул са във Франция, Фекир е пред трансфер на Анфийлд

Ливърпул се приближи до трансфера на полузащитника на Олимпик Лион Набил Фекир въпреки вчерашното изявление на президента на френския клуб Жан - Мишел Ола. Сделката може да бъде обявена в следващите 24 часа.

Напомняме, че Ола даде интервю за официалния уеб сайт на своя клуб, в което каза, че не бърза и решението по въпроса за бъдещето на Фекир ще се отложи до края на Мондиал 2018 в Русия. Очевидно е, че една от причините за тези намерения на французите е да бъде повишена цената на звездата. Тези думи обаче никак не охладиха намеренията и ентусиазма на мърсисайдци, напротив. Знаейки за това, че Набил заедно с националния отбор на Франция ще излети за Русия след съботната приятелска среща със САЩ, английският клуб прояви голяма настойчивост и в крайна сметка извърши истински пробив в преговорите с колегите си от Лион.

Според различни източници, късно снощи французите са приели предложението на Ливърпул в размер на 53 милиона паунда. В тази сума са включени и редица бонуси, за които не се съобщават подробности. Така стойността на сделката няма да надхвърли 55 милиона евро, както обявиха някои френски инсайдери в сряда.

След като двата клуба са се договорили по всички въпроси относно трансфера на Фекир, медицински екип на Ливърпул е излетял с частен самолет за Франция и към полунощ е пристигнал в района на базата на националния отбор на Франция в Клерфонтен. В групата се намира и човек от управата на Ливърпул, но към момента неговото име остава неизвестно. Предполага се, че по-късно днес френски инсайдери ще съобщят кой е функционерът от Острова.

Днес докторите ще отклонят Набил от ангажиментите му към "трикольорите", подлагайки го на изследвания, които са обичайна практика при оформянето на трансфера на играчите от един клуб в друг.

По такъв начин 24-годишният Фекир ще стане третото ново попълнение на "червените" през това лято, след Наби Кейта и Фабиньо. След осъществяването на този трансфер Ливърпул ще започне работа по привличането на крилото на Стоук Сити Джердан Шакири. Предполага се, че тук нещата ще се развият по-бързо, защото самият футболист желае да напусне клуба от Чемпиъншип, а възможността да играе в отбор-претендент за титлата и участник в Шампионска лига, само може да увеличи това желание.

Фекир има 22 гола и 7 асситенции в 37 мача за Лион през миналия сезон.

  Сподели
804