Робен: Триото на Ливърпул е най-доброто в Европа


П. Пенков

Робен: Триото на Ливърпул е най-доброто в Европа

Холандският национал Ариен Робен вярва, че пристигането на Джо Коул на "Анфийлд" значително е повишило шансовете на Ливърпул са спечелването на Премиершип през новия сезон, тъй като триото на мърсисайдци е добро колкото това на Барселона. Според нападателят на Байерн Мюнхен тримата в Ливърпул (Джо Коул, Стивън Джерард и Фернандо Торес) са по-добри от всички в Европа, включително и от Барселона, което ще помогне на мърсисайдци в битката им за трофея през следващия сезон.

"Заедно с Стивън Джерард, Фернандо Торес и Джо Коул в атака, Ливърпул ще бъда голяма сила през следващия сезон в Висшата лига на Англия. Миналата година беше разочароваща за клуба, но ако тримата успеят да се сработят може да се преборят за титлата. Когато видиш атакуващото трио на Ливърпул, се чудиш с какво можеш да го сравниш," сподели Робен.

"Видях какво е казал Джерард относно това, че Коул е добър толкото Меси с топката и съм съгласен с това. След като тренирах години с него мога да кажа, че в някои неща той не може да се сравни с никой друг футболист на света. Ако Коул заеме някои от позициите в средата на терена, той ще успее да отбелязва и може би ще стане играч на сезон в Премиершип. Той не умее само да борави добре с топката, но и има прекрасно виждане около ставащото на терена. Мисля, че ще помогне на Ливърпул да спечели титлата през следващия сезон, създавайки положения пред Фернандо Торес. Мисля, че Челси направиха голяма грешка, като се разделиха с него. Въпреки, че в момента е на 28 година и страда от контузии през сезона, смятам, че Коул може да бъде оценен на най-малко 15 милиона паунда," добави Робен.

  Сподели
171