Ливърпул обяви за трансфера на Фабиньо


Н. Гавазов

Ливърпул обяви за трансфера на Фабиньо

Полузащитникът на Монако фабиньо ще продължи кариерата си в Ливърпул, съобщава официалният сайт на английския клуб. 24-годишният бразилски опорен халф съгласува дългосрочен контракт с мърсисайдци.

По-рано се съобщаваше, че Монако ще получи 50 милиона евро плюс бонуси.

Фабиньо се намираше в системата на Реал през сезон 2012 - 2013, а след това проведе пет сезона в Монако.

Напомняме, че европейските грандове се оглеждаха за Фабиньо от миналото лято. Тогава играчът от националния отбор на Бразилия активно бе свързван с Манчестър Юнайтед и ПСЖ, но Монако загуби прекалено много звезди и отказа да загуби мотора на своя отбор.

През последните месеци спекулациите около бъдещето на 24-годишния полузащитник бяха по-малко интензивни, но Ливърпул се разбърза през пролетта и изпревари всички свои конкуренти. Малко след публикациите в неофициални източници за постигната договореност с Монако, мърсисайдският клуб самостоятелно потвърди информацията за трансфера на Фабиньо, който подписа с "червените" дългосрочен контракт.

"В момента съм във възторг от този трансфер. Това е нещо, което винаги съм искал. Оказах се в отбор от гигантски мащаб. Инфраструктурата на клуба изглежда изключително. Когато клуб от такъв размер се обръща към теб, то няма нужда да мислиш дълго.

Ще се постарая да напиша собствена история в този клуб. Надявам се, че ще мога да печеля трофеи с отбора. Ще се постарая да раста, да се уча и усъвършенствам, ще се опитам да вляза в историята на клуба", заяви Фабиньо.

Напомняме, че целта на трансфера на бразилеца е да замени напускащия Емре Джан, който отказа да продължи контракта си с клуба и ще си тръгне от Ливърпул като свободен агент.

По-рано стана известно, че Клоп и Трансферния комитет на Ливърпул са решили да се върнат на пазара за играчи през лятото, за да получат още един централен защитник. Освен това ще бъде привлечен и  вратар, както и един атакуващ футболист. С оглед и на пристигането на Наби Кейта, Клоп е убеден, че това ще е напълно достатъчно, за да бъде окончателно изграден отбор, който е в състояние да се бори за титлата във Висшата лига на Англия и да продължи да преследва високи цели в Европа.

  Сподели
488