Венгер: Два-три пъти отказах на Мадрид


И. Ангелов

Венгер: Два-три пъти отказах на Мадрид

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че е пренебрегнал няколко предложения в кариерата си да поеме Реал Мадрид и националния отбор на Англия, заради дългогодишния ангажимент към "артилеристите". Французинът затвори книгата на Арсенал в края на този сезон след 22 години начело, и 68-годишният сподели пред beinSport:

"Когато построихме стадиона банките искаха да се ангажирам за 5 години. Първият път когато Реал Мадрид ми се обади аз бях в този петгодишен период и аз си помислих 'не, не мога да направя това'. Това щеше да е предателство. 

"Аз мисля, че отказах на Реал Мадрид два или три пъти. Това е един от отборите, които обичах като дете. Но аз чувствах, че се намирам в труден период с Арсенал. Винаги e изкушаващо да поемеш Реал Мадрид защото те ми предложиха да поема контрола над целия клуб.

"В крайна сметка казах не два или три пъти. Аз съм отказвал на толкова отбори, че няма да повярвате. Но и аз бях щастлив от мястото, на което бях. Аз отказах на Англия два или три пъти. За мен беше важно ежедневно да съм замесен в играта. 

"Казвал съм винаги, че трябва англичанин да води Англия. Това е голяма страна за футбола и те имат достатъчно качествени мениджъри. Аз смятах, че не е подходящо аз да поема отбора."

  Сподели
512