Азар иска гаранции за амбициите на Челси, за да подпише новия договор


Н. Гавазов

Азар иска гаранции за амбициите на Челси, за да подпише новия договор

Полузащитникът Еден Азар предупреди Челси, че подписването на нов контракт зависи от това, как клубът ще проведе лятната си трансферна кампания. Както е известно, "сините" вече достатъчно отдавна работят над удължаване на изтичащия през 2020 година контракт на Азар.

Напомняме, че играчът от националния отбор на Белгия отложи преговорите за лятото. Сега обаче Азар желае да види как клубът ще се прояви на трансферния пазар. т.е. дали Челси запазва своите най-високи амбиции, които демонстрираше след пристигането на Роман Абрамович на "Стамфорд Бридж".

"В очакване съм на нови играчи към следващия сезон. Искам при нас да дойдат добри играчи, защото искам да спечеля Висшата лига през следващия сезон. Именно поради това заех позиция на изчакване. Тъй като следващият контракт ще е важно събитие за мен. Имам нужда много да помисля. Убеден съм в едно: щастлив съм тук", заяви Азар.  

Напомняме, че по-рано белгиецът заяви, че целта пред отбора през този сезон е завършване в топ 4 и спечелване на Купата на Англия. Челси не успя да изпълни първата задача, заемайки пето място в класирането на Висшата лига, което лиши тима от участие в Шампионска лига през следващия сезон. Що се отнася до втората задача, в събота "сините" ще премерят сили с Манчестър Юнайтед за най-стария футболен трофей в света.

Също така е известно, че отлагането на подписването на новия договор предизвика спекулации, свързващи белгиеца с интерес от страна на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Наскоро в испанската преса отново бе активирана тази тема, като се твърдеше, че Флорентино Перес готви голяма трансферна бомба през лятото. Според някои журналисти, става дума за привличането именно на Азар.

Интересното е, че Еден незабавно реагира на слуховете, свързващи го с Юнайтед, но не направи това по отношение на Реал.

"Да се присъединя към Манчестър Юнайтед? Никакъв шанс", заяви Азар.

Според британски инсайдери, Азар изчаква да разбере и каква е ситуацията с мениджърския пост в клуба.

  Сподели
627