Де Хеа: Доволен съм от сезона


И. Ангелов

Де Хеа: Доволен съм от сезона

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа смята, че е изиграл един добър сезон с клуба преди Световната купа, като е показал дори по-добра игра от предходните кампании с тима на Жозе Моуриньо. 27-годишният пристигна в края на ерата на Алекс Фъргюсън, като стана първият играч в историята на клуба, спечелил приза за Играч на годината три поредни години. В настоящия сезон испанецът запази 21 сухи мрежи, като във Висшата лига води състезанието за Златната ръкавица със 17, 2 повече от втория - Едерсон.

"Да, аз съм доста доволен с представянията си. От моя страна успях да изиграя пълен и качествен сезон. Чувствах се добре, във форма през целия сезон. Да се надяваме, че това ще продължи в последните няколко срещи и ще стигне до Световната купа, където ще играем важни мачове с Испания."

Де Хеа коментира, че тимът е претърпял развитие при Жозе Моуриньо след пристигането му:

"Имаме страхотен мениджър. Той е много опитен, спечелил е всичко, което може да се печели в тази игра. Това, което е добре, е, че той пренася манталитете си в групата. Но в крайна сметка всичко зависи от нас - играчите на терена. Ние трябва да правим спасявания, да създаваме положения и да вкарваме. Като група ние трябва да постигнем постоянство през целия сезон."

  Сподели
101