Виейра не е готов да тренира Арсенал


Н. Гавазов

Виейра не е готов да тренира Арсенал

Бившият капитан на Арсенал Патрик Виейра заяви, че игровата му кариера не е достатъчна като натрупан опит, за да тренира лондонския отбор. Съгласно котировките на букмейкърите и съобщения на различни източници, именно Виейра е фаворит да наследи подалия оставка от поста мениджър на Арсенал Арсен Венгер.

Бившият играч от националния отбор на Франция обаче е на мнение, че все още не е достатъчно зрял за да поеме толкова сериозно предизвикателство като това да наследи своя сънародник.

"Проведох девет години в Арсенал, този клуб стана част от моя живот, но повярвайте, това е недостатъчно, за да бъде оглавен отборът. Разбира се, на мен ми е приятно когато моето име се свързва с други клубове, но аз съм щастлив да бъда в МЛС. Нека не гадаем и да видим какво ще се случи през следващите години", заяви Виейра.

Напомняме, че по-рано се появи информация, че вътре в Арсенал няма единно мнение за това кой специалист най-добре подхожда за ролята на наследник на Арсен Венгер. Съобщава се, че изпълнителният директор Иван Газидис, директорът по трансферите Раул Снлехи и главата на скаутската служба Свен Мислинтат веднага са започнали активна работа по отношение на търсене на идеалния наследник на Арсен.

Към момента обаче има голямо разминаване по отношение на бъдещето на Арсенал. Санлехи настоява за привличане на Луис Енрике и вече е задействал своите контакти в Испания за осъществяване на връзка с бившия наставник на Барселона. Мислинтат се е насочил към немския пазар, където е привлечен от Юлиан Нагелсман от Хофенхйм и Доменико Тедеско от Шалке 04. Газидис от своя страна се интересува от Микел Артета, Леонардо Жардим и Брендън Роджърс.

Последната дума по въпроса ще има Стан Крьонке. Пред това обаче Газидис, Санлехи и Мислинтат ще трябва да определят своите варианти за смяна на Венгер, след което главният акционер на клуба ще вземе решение за наследника на Арсен.

  Сподели
114