Арсенал не може да определи наследника на Венгер


Н. Гавазов

Арсенал не може да определи наследника на Венгер

Вътре в Арсенал няма единно мнение за това кой специалист най-добре подхожда за ролята на наследник на Арсен Венгер. Както е известно, френският мениджър обяви за оставката си в петък, въпреки че имаше още година до края на своя контракт. В пресата започнаха да се появяват слухове, че Арсен е уволнен, като капката, преляла чашата  на търпението е загубата от Нокасъл през миналия уикенд. Босовете на клуба просто не могат да игнорират стабилното влошаване на резултатите и огромните празноти по трибуните на "Емирейтс" по време на домашните мачове. По всичко изглежда, че самият Стан Крьонке се е отрекъл от Арсен. 

Така или иначе, независимо от това кой е инициатор на решението за напускането на Венгер, ситуацията е изненадала клубната управа

Съобщава се, че изпълнителният директор Иван Газидис, директорът по трансферите Раул Снлехи и главата на скаутската служба Свен Мислинтат веднага са започнали активна работа по отношение на търсене на идеалния наследник на Арсен.

Към момента обаче има голямо разминаване по отношение на бъдещето на Арсенал. Санлехи настоява за привличане на Луис Енрике и вече е задействал своите контакти в Испания за осъществяване на връзка с бившия наставник на Барселона. Мислинтат се е насочил към немския пазар, където е привлечен от Юлиан Нагелсман от Хофенхйм и Доменико Тедеско от Шалке 04. Газидис от своя страна се интересува от Микел Артета, Леонардо Жардим и Брендън Роджърс.

Последната дума по въпроса ще има Стан Крьонке. Пред това обаче Газидис, Санлехи и Мислинтат ще трябва да определят своите варианти за смяна на Венгер, след което главният акционер на клуба ще вземе решение за наследника на Венгер.

Към момента Арсенал се намира на шеста позиция във Висшата лига на Англия, на две точки пред седмия Бърнли и много е вероятно "артилеристите" да завършат кампанията си след скромния тим от северната част на страната, чиято обща стойност на състава е колкото трансферите на "артилеристите" през този сезон.

  Сподели
84