Невил: Следващият сезон е абсолютно критичен за Гуардиола и Моуриньо


Н. Гавазов

Невил: Следващият сезон е абсолютно критичен за Гуардиола и Моуриньо

Експертът от Sky Sports Гари Невил е на мнение, че следващият сезон ще бъде решаващ за определяне на доминиращата сила в Манчестър. Когато през лятото на 2016 година Жозе Моуриньо оглави Юнайтед, а Хосеп Гаурдиола застана начело на Сити, феновете с въодушевление възприеха възобновяването на съперничеството между двамата специалисти, чието противопоставяне започна още през 2010 година, когато Жозе спечели Шампионска лига с Интер, а след това продължи по време на работата на португалеца в Испания.

Първи до титла във Висшата лига на Англия обаче достигна Гуардиола. Невил е убеден, че през следващия сезон Моуриньо ще направи всичко възможно, за да възстанови баланса на силите, в противен случай Сити ще бъде доминираща сила.

"И двамата дойдоха в Манчестър преди две години, а стълкновението им бе неизбежно. Винаги така се случва, че един става победител, а друг губещ. Ако погледнем тези двама мениджъра, те са спечелили общо 20 титли", заяви Невил.

Ако Манчестър Юнайтед завоюва Висшата лига през следващия сезон, Жозе Моуриьо може да каже, че крайният резултат от тригодишния период е превъзходство над Гуардиоа.

Ако Гуардиола спечели титлата през следващия сезон, тогава той ще каже, че е започнал да доминира в английския футбол и е създал голям отбор, тим победител. За това за тях е много важно, определящо, кой ще спечели титлата през следващия сезон", каза още експертът.

Няма съмнение, че през тази кампания Гуардиола дръпна напред. Моуриньо все още може да завърши сезона с трофей, добавяйки го към миналогодишните, за това не можем да кажем, че се е провалил, но за тригодишния период определяща ще е титлата във Висшата лига през следващата година. Следващата кампания е абсолютно критична за двамата мениджъра", завършва Невил.

Напомняме, че двата манчестърски отбора се срещнаха в пет официални мача по време на съвместната работа на Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо на Острова. Балансът на силите е две разменени победи и едно равенство, а головата разлика е 7:6 в полза на "червените дяволи".

  Сподели
303