Пеп: Висшата лига е по-важна от ШЛ


И. Ангелов

Пеп: Висшата лига е по-важна от ШЛ

Испанският бос на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали усилията на всеки един от неговите футболисти в дългата и мъчителна кампания на Висшата лига, която според него в крайна сметка носи повече плодове на отбора при евентуално спечелване, отколкото кампанията в най-комерсиалното състезание в Европа - Шампионска лига. Мениджърът на "гражданите" настоя, че спечелването на първенството на Англия ще означава повече за него като успех, в сравнение с Шампионска лига след победата вчера над Тотнъм.

Ман Сити бе отстранен от най-престижния турнир на УЕФА в неговата четвърт-финална фаза от Ливърпул във вторник, след като мърсисайдци нанесоха две поражения в двата кръга на този етап в турнира и продължиха към полуфинали заедно с Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Рома, с който се паднаха в тази предпоследна фаза. Сити обаче отговори на трудния период с три поредни загуби когато вчера победи Тотнъм с 3:1 на "Уембли" като гост.

Надеждите за европейско злато, с които пристигна Гуардиола начело на състава се отложиха за поне още една година, но головете от Габриел Жезус, Илкай Гюндоган и Рахим Стърлинг вчера срещу шпорите докараха Ман Сити до ръба на спечелването на трета корона в лигата.

Гуардиола и Сити могат да получат титлата и без да играят днес, ако Манчестър Юнайтед изненадващо не успее да победи последния в класирането у дома си когато днес излезе срещу Уест Бромич Албиън. Испанският наставник Гуардиола похвали момчетата си след дългата кампания и напускането на Шампионска лига:

"Ако имаш в момента 87 точки и остават пет кръга, това е защото ние се справихме невероятно, и това е в отговор на хората, които казват, че сме претърпели голям провал в последната седмица. Те не разбират нищо за футбола. Шампионска лига е седем мача, можеш да я спечелиш, но лигата е мач на всеки три дни в един месец. Съжалявам, но тя е много по-важна защото момчетата показват това цял сезон."

Сити е на 16 точки пред Юнайтед преди срещата на "червените дяволи" от кръга.

  Сподели
188