Челси иска да запази Мората


Н. Гавазов

Челси иска да запази Мората

Собственикът на Челси Роман Абрамович и неговата дясна ръка Марина Грановская не планират да се отказват от нападателя Алваро Мората след само един неуспешен сезон на играча. През тази седмица в пресата се появиха слухове, че испанският футболист обмисля да напусне клуба от "Стамфорд Бридж" заради не попадането на отбора в Шампионска лига през следващата кампания и заради трудности в адаптацията си в Англия. Твърдеше се, че кандидат номер едно за Алваро е Ювентус, който притежаваше играча в периода 2014-1016 година. Торинци се надяват да изкушат футболиста с обещание за титулярно място, както и с възможността за печелене на трофеи и редовно участие в Шампионска лига.

Висшето ръководство на Челси обаче продължава да вярва на Мората, въпреки слабия сезон за нападателя. Съобщава се, че босовете са убедени, че Алваро има качествата да преодолее трудностите и да покаже своите достойнства в сложните условия на Висшата лига на Англия. Напомняме, че Мората блестящо започна своята кариера в Челси, вкарвайки осем гола в седем мача, но след това последва спад в представянето на играча. Нещата се влошиха още повече след т.нар. Боксинг Дей - нападателят се отчете само два пъти оттогава.

"Английският футбол се различава от това, което е в Испания и Италия. Тук нямаш време за успокоение и отпускане. Намираш се под постоянната преса на съперника. Трябва да се намираш в добра форма, за да играеш във Висшата лига. Много отбори приличат на по-слабите тимове в Италия, които действат компактно и организирано. Понякога е трудно да се превземе такава отбрана", заяви Мората в началото на английската си кариера.

Напомняме, че по-рано през седмицата стана известно, че Реал Мадрид не е заинтересован от завръщане в клуба на нападателя на Челси. Кралския клуб изключва подписване с 25-годишния Алваро през следващия трансферен прозорец, тъй като приоритет за "бланкосите" остава покупка на лидера на атаката на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.

Към момента Мората има на сметката си 26 мача и 11 гола във Висшата лига на Англия.

  Сподели
95