Бенаюн: Единствена причина да напусна Ливърпул е Бенитес


П. Пенков

Бенаюн: Единствена причина да напусна Ливърпул е Бенитес

Новото попълнение на Челси Йоси Бенаюн критикува бившия мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес, обвинявайки го, че е превърнал "Анфийлд" в ужасно място. Както знаете испанецът напусна червените за да се присъедини към Интер, след като изминалия сезон в Англия за Ливърпул беше повече от разочароващ. Тимът завърши на седмата позиция и изгуби правото да играе в Шампионската лига.

Израелският национал Бенаюн разкри, че единствената причина поради, която е напуснал мърсисайдци е Бенитес. "Всеки ме пита защо съм напуснал Ливърпул," сподели халфът за The News of the World.

"Има само една причнина и тя е Рафа Бенитес. Съгласих се да се присъединя към Челси преди избирането на Рой Ходжсън за нов мениджър на клуба. Но оставам доволен, след като такъв фантастичен отбр ми придостави възможността да играя. Искам феновете на Ливърпул да знаят истината, че съм напуснал единствено заради Бенитес. Той никога не се е отнасял с мен както трябва. Когато играех добре и съм отбелязвал знаех, че следващата среща няма да съм титуляр. Това беше тактиката на Бенитес. Когато феновете ме искаха на терена, Бенитес започна да се чуди и неможеше да разбера защо. Ето за това се разделих с Ливърпул," добави израелецът.

  Сподели
169