Райола: Погба трябваше да струва на Юнайтед още 100м


И. Ангелов

Райола: Погба трябваше да струва на Юнайтед още 100м

Агентът на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба - Мино Райола, разкри мнението си, че след осъществения трансфер на стойност от 105 милиона евро, "червените дяволи" реално са спестили поне 100 милиона от сумата, която по времето на продажбата е струвал французина. Според Райола Погба е следвало да струва на Юнайтед повече от 200 милиона евро през 2016-та, когато той напусна Ювентус обратно към Висшата лига. Въпреки "ниската" си цена тогава Погба бе обявен за най-скъпия играч в историята, преди през лятото на 2017-та Неймар да счупи рекорда с трансфера си за сумата от 222 милиона евро от Барселона в посока Пари Сен Жермен.

Според Райола в договора на Погба е имало клауза, която му позволява да избере следващия си отбор, като той се е възползвал в посока на Манчестър Юнайтед, който напусна без пари през 2012-та под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Холандското списание Quote цитира Райола:

"Докато парите от телевизионни права растат, играчите ще заслужават все повече. Аз не налагам тези високи цени. Точно обратното, при трансфера на Погба Манчестър Юнайтед плати 100 милиона евро, но аз мисля, че трябваше да плати 200 милиона евро.

"Погба беше много евтин. Той имаше клауза в договора, която казваше, че той по собствено желание, без Ювентус, може да реши къде да заиграе през следващия сезон. Те нямаше как да направят това решение вместо него. Играчът винаги трябва да контролира нещата. Ювентус можеше да го продаде за 200 милиона на Реал Мадрид, така че Манчестър Юнайтед си спести 100 милиона евро."

Според източници от Ювентус Райола е спечелил около 27 милиона евро от сделката, което бетонира Райола като най-скъпоплатения мениджър в света. Негови клиенти са и други високопрофилни играчи, като Златан Ибрахимович, който наскоро премина в ЛА Галакси от Манчестър Юнайтед.

Този сезон Погба понижи формата си и това стана причина да изгуби титулярното си място в клуба. Говори се още и за конфликт с мениджъра Жозе Моуриньо, който до момента не е потвърден.

  Сподели
368