Фъргюсън: Рууни не оправда очакванията на Англия


П. Пенков

Фъргюсън: Рууни не оправда очакванията на Англия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън вярва, че слабато представянето на Уейн Рууни на Световното първенство в Южна Африка се дължи на голямото напрежение породено от очакванията към него. "Мисля, че очакванията към него бяха твъде завишени. Като още от самото начало се говореше, че Рууни ще стане играч на Мондиала," сподели мениджърът на червените дяволи.

"Не забравяйте, че всичко в житова е свързано - той щеше да бъде звезда, той щеше да заслепи Лиолнел Меси и Кристиано Роналдо. Така, че  тези очаквания му дойдоха твърде много, а той няма достатъчно опит на световни първенства. Надявам се, че след четири години ще видите коренно различен играч," заяви шотландецът.

"Може би щеше да бъде добре, ако Англия беше попадна в по-добра група при квалификациите за Мондиала, тъй като в тази лесна група те бързо станаха едни от фаворите са спечелването на Световната купа, което им изигра лоша шега. Гледах мачовете им на Световното първенство и бях разочарован от представянето им, но не и изненадан," добави Фъргюсън.

В края на интервюти Сър Алекс заяви, че е впечатлен от представянето на Диего Форлан на Мондиала, затова е решил да му изпрати съобщение: "Изпратих съобщение на Диего Форлан. Той е фантастичен. Всички сме горди от представянето му. Просто не успяха да се сработят с Рууд ван Нистелрой. Но момчето имаше и други проблеми свързани със здравето на сестра му," завърши Сър Алекс.

  Сподели
147