Конте: Имам амбиция, но нямам пари в Челси


И. Ангелов

Конте: Имам амбиция, но нямам пари в Челси

Мениджърът на Челси Антонио Конте заговори за амбицията на тима за успехи, след като в момента той се намира на 22 точки от върха в Англия, преди срещата с лидера Манчестър Сити в неделя вечер. Конте даде да се разбере, че има амбицията да спечели всичко, но не и ресурсите за това:

"Аз имам страхотна амбиция, но нямам пари за харчене в Челси. Клубът много добре знае моята идея и цел. Това е ясно. Амбицията винаги е била една. Когато решиш да работиш с мен трябва да ти е ясно, че това е треньор с високи цели. Не губещ, а победител. 

"Аз не зная дали борда на Челси следва моята идея. Аз не искам да говоря за това. Важно е настоящето. Другите теми са в бъдещето. Със сигурност когато имаш добър мениджър и много пари за харчене, и добри играчи, вероятно това ще доведе до успешен сезон. Важно е клубът и мениджърът да имат еднаква амбиция - да подобряват отбора, идеята на футбола, качеството на играчите. Ако си в такава ситуация сезонът ще е успешен.

"Може да спечелиш лигата, купата, купата на лигата, Шампионска лига. Започваш сезона с цел да си възможно най-добър. Аз мисля, че правим всичко възможно. Опитваме да направим всичко за този клуб. Продължаваме така. Но това ще е трудно занапред защото има много отбори, които се подобряват фантастично. Трябва да приемем това и да търсим решение."

  Сподели
130