Арсенал разглежда кандидатите за замяна на Венгер


Н. Гавазов

Арсенал разглежда кандидатите за замяна на Венгер

Арсенал възнамерява да даде оценка на работата на Арсен Венгер след края на сезона и евентуално да реши въпроса с евентуалната смяна на мениджъра. Известно е, че през 21-те си досегашни сезона начело на "артилеристите" френският специалист завършваше или в топ 4 на Висшата лига на Англия, или с трофей. В последно време обаче усещането е, че Арсенал е спрял в своето развитие и е въпрос на време да проведе кампания без никакви постижения.

Такъв сезон може да стане настоящия. Съкрушителната загуба от Манчестър Сити във финала за Купата на Лигата лиши лондончани от успех във вътрешните турнири. Сега в клуба се надяват само на победа в Лига Европа или на внезапен скок в посока топ 4 на Висшата лига на Англия, но и двете задачи изглеждат много трудни.

Втори пореден сезон без Шампионска лига ще нанесе сериозен удар върху имиджа и финансите на клуба, а това може да подложи на натиск Венгер и да тласне ръководството на Арсенал към решителни действия. Според източници, близки до "Емирейтс", босовете на "артилеристите" вече анализират ситуацията и обмислят варианти с потенциалния наследник на Арсен.

Съобщава се, че се разглеждат няколко имена, като в момента списъкът е "широк", а в последствие, когато бъде взето решение за раздяла с Вегер, той ще бъде стеснен. Тук са легендата на Арсенал Тиери Анри, Леонардо Жардим от Монако, Пауло Фонсека от Шахтьор Донецк, Йоахим Льов от националния отбор на Германия, Брендън Роджърс от Селтик, Микел Артета от Манчестър Сити и Карло Анчелоти.

Окончателното решение за съдбата на Венгер ще бъде взето след края на сезона. В момента ситуацията изглежда такава, че само връщане на Арсенал в Шампионска лига може да спаси работата на французина, т.е. отборът трябва да спечели Шампионска лига.

 

  Сподели
419