Моуриньо подкрепи въвеждането на видео технологията


И. Ангелов

Моуриньо подкрепи въвеждането на видео технологията

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо подкрепи въвеждането на т.нар. VAR (Video Assistant Referee) технологията, която според португалеца ще подпомогне честността в играта. Новата видео технология бе използвана във ФА Къп в Англия за първи път този сезон:

"Когато хората ни питат дали я харесваме, или не, дали сме съгласни, или не, аз мисля, че това е основно въпрос към съдиите. Те искат да се представят възможно най-добре и не обичат да правят грешки. Но понякога те правят грешки защото това е човешко и не може да се преодолее, освен ако нямаш технологична подкрепа.

"Така че ако реферите са щастливи с тази технология, тогава да, нека да се въведе. Аз мисля, от моя гледна точка, че чувството е добро. Разбира се, тази технология трябва да се имплементира правилно. Трябва да сме сигурни, че не се променя динамиката на играта прекалено много, емоцията на играта. Хората не могат да стоят две минути за да чуят дали да празнуват гол или не. 

"От моята професионална гледна точка, аз харесвам това и смятам, че е добре да имаме правилни решения. Дузпа ли е или не, игра с ръка има ли или не, червен картон или не. Аз мисля, че честните решения са нещо, което харесвам."

  Сподели
234