Ливърпул и Барселона съгласуваха датата за преговорите за Коутиньо


Н. Гавазов

Ливърпул и Барселона съгласуваха датата за преговорите за Коутиньо

Ливърпул и Барселона съгласуваха датата на преговорите за полузащитника Филипе Коутиньо. Както е известно, испанците отправиха три оферти за бразилеца през лятото, а самият футболист подаде молба за трансфер, след като проведе неофициални преговори с каталунците. Английският клуб обаче устоя на натиска и задържа звездата, но това не отказа Барселона от намерението си да привлече Коутиньо.

Този път испанците обаче решиха да спазят процедурите и да преговарят директно с Ливърпул, още повече, че имат в ръкава си оферта от 150 милиона евро за бразилеца.

Според испански източници, първата среща между представителите на двата клуба е предвидена за 3 януари. Липсва информация за мястото на провеждането и, но вероятно това ще е на неутрален терен - извън Острова и Испания.

Напомняме, че вчера се появиха съобщения, че трансферът на Върджил ван Дайк от Саутхемптън в Ливърпул може да стане катализатор на продажбата на Коутиньо, заради спазването на правилата на финансовия феърплей от страна на английския клуб.

През този сезон Коутиньо вкара 12 гола и отправи 9 асистенции в 19 мача за Ливърпул.

 

  Сподели
163