Пиърс: Може би някой подлага Ливърпул на натиск заради Коутиньо


Н. Гавазов

Пиърс: Може би някой подлага Ливърпул на натиск заради Коутиньо

Известният журналист Джеймс Пиърс, за когото се знае, че е много близо до "кухнята" на Ливърпул, коментира последните съобщения относно бъдещето на полузащитника Филипе Коутиньо. Както е известно, по-рано през седмицата Mundo Deportivo, който от своя страна се намира близо до управата на Барселона, отново поде темата, съобщавайки за това, че Ливърпул е готов да се раздели с Коутиньо за сумата от 150 милиона евро. Тази "новина" веднага намери място на страниците на The Mirror, а и на някои други британски издания.

Както се предполагаше, информацията на каталунското издание силно се разминава с действителната картина.

"Вече бе казано, че клубът няма да го продаде и той влиза в плановете на треньорския щаб. Очевидно е, че някой много иска да го види в Испания, но как си представяте това да стане през октомври? И кой клуб продава звездата си по средата на сезона? Тази страница е затворена за Ливърпул, независимо от това какво се пише по вестниците и какво им се иска на някои. Цялата ситуация ми прилича на оказване на натиск и може би това е така", заяви Пиърс.

"Към момента климатът в отбора е добър, независимо от загубата, а това е позитивно. Никой не е нарочвам за "черна овца". Клоп проведе видеоанализ в понеделник, който продължи близо два часа и на него показа всички отбранителни грешки. Всеки един гол на "шпорите" бе разгледан в детайли и всеки един от защитниците сподели мнението си за случилото се и за своите действия. Диалогът бе честен и правдив. Юрген бе най-много ядосан на това, как отборът се брани като цяло. Да, той обърна внимание на индивидуалните грешки, но като цяло говори за липса на обща организация", добави журналистът.

"Всички очакваха Клоп да насрочи допълнителна сесия, но той не само, че не го направи, но даде почивка във вторник. А вчерашната и предишната (сряда) тренировки преминаха при нормално натоварване и най-важното - при позитивна атмосфера, което в момента е най-важно", завърши журналистът.

  Сподели
186