Експерт: Али ще подобри трансфера на Неймар догодина


И. Ангелов

Експерт: Али ще подобри трансфера на Неймар догодина

Директорът на Футболната обсерватория при Международния център за спортни науки (CIES) - Рафаеле Поли, сподели пред медиите за едно шведско проучване, публикувано през юни, което беше обявило пазарната цена на Неймар като 210.7 милиона евро - малко по-малко, отколкото ПСЖ плати за него този трансферен прозорец. Според проучването този рекорд може да бъде подобрен от полузащитника на Тотнъм Деле Али.

"Възможно е този рекорд да се подобри догодина. Играч като Деле Али, ако се справи добре в локалното първенство, в Шампионска лига и идната Световна купа с Англия, няма да се изненадам ако получи трансфер за по-голяма сума от Неймар. 

"Това няма да е знак на инфлация само по себе си. Всичко зависи от представянето му. Неймар не беше най-големият признак на инфлация тази година. Имаше трансфери като този на Килиан Мбапе и Осман Дембеле, или Бенджамин Менди в Манчестър Сити, които бяха в по-голяма степен на инфлация от този на Неймар.

"Висока цена не означава висока инфлация. Всичко зависи от качеството на играча. Изненадата не беше в цената, а в решението на Неймар да смени отбора, защото беше много добре в Барселона. В момента е възможно всяко лято да имаме трансфер за над 200 милиона евро, но това не означава, че ще се случи. Сега малко играчи имат тази цена и е тяхно решение дали ще сменят клуба или не."

  Сподели
264