Моуриньо: Спечелих титлата с по-зрелищен футбол, отколкото Конте


Н. Гавазов

Моуриньо: Спечелих титлата с по-зрелищен футбол, отколкото Конте

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че през миналия сезон Челси с Антонио Конте е показал по-малко зрелищен и интересен футбол, отколкото под негово ръководство по време на шампионската кампания 2014/15. Както е известно, Жозе често е обвиняван, че е голям прагматик и треньор, изповядващ отбранителен футбол. Нарицателното за "паркирания автобус" се използва именно за отборите под ръководството на португалеца.

Но Моуриньо е на мнение, че своята последна титла във Висшата лига на Англия е спечелена много по-зрелищно, отколкото това направи Конте през миналия сезон.

"Нека да бъдем честни и обективни, Кой от последните три шампиона - Челси с Моуриньо, Лестър с Раниери и Челси с Конте показа най-атакуващ футбол? Кой отбор игра най-качествен футбол? Това бе моят отбор. Но никой не говори за това. Дали се безпокоя? Не мисля за това. Мен ме вълнуват само отношенията с играчите и феновете на клуба, чийто цветове защитавам. Това истински ценя. Останалото не ме вълнува", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
217