Венгер: Алексис е на 100% отдаден на Арсенал


И. Ангелов

Венгер: Алексис е на 100% отдаден на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да твърди, че нападателят Алексис Санчес ще даде всичко най-добро от себе си на клуба въпреки трансферната сага, разиграла се между "артилеристите" и Манчестър Сити в последния ден от трансферния прозорец в Англия. Чилиецът се свързваше със Сити, като се смята, че само проваленият трансфер на Лемар от Монако към Арсенал спря този ход.

"В твой интерес е винаги да се представяш добре и той е на 100% отдаден. Нямам съмнения в това. Много е трудно за мен да говоря за случилото се, защото това, което искам сега е играчът да се концентрира над кариерата си, над сезона и над Арсенал.

"Аз говорих и преди за ценностите и аз винаги искам да съм сигурен, че отдадеността ми е на нужното ниво, което се очаква от хората, които ми плащат и ми вярват. Аз мисля, че е същото с играчите.

"Аз не мога да кажа всичко, което се случи именно заради това, но когато решиш да позволиш на играч като Санчес да напусне, то трябва да го замениш защото иначе никой няма да разбере защо си го пуснал. Когато не можеш да го направиш, ти задържаш играча и правиш финансова жертва защото в крайна сметка искаш да имаш топ качеството. 

"Това означава две неща - Санчес ще си тръгне, както и Месут Йозил, в края на договора си, и трябва или да мислиш по време на сезона как да намериш начин да продължиш договора, или просто пускаш играчите в края за без пари."

  Сподели
270