Сити няма да вземе Джо Харт за турнето в САЩ


Н. Гавазов

Сити няма да вземе Джо Харт за турнето в САЩ

Манчестър Сити няма да вземе вратаря Джо Харт на турнето в САЩ, предлагайки на вратаря да реши въпроса с преминаването си в друг клуб. Хосеп Гуардиола даде ясно да се разбере, че не вижда англичанина в своя отбор, а като доказателство за това са двете покупки на испанеца - на Клаудио Браво през миналото лято и на Едерсон през този трансферен прозорец.

Проблемът за Харт е, че конкурентите му може и да не са достатъчно добри при спасяване на удари от близка и средна дистанция, но са много по-ефективни от него при работата с топката с крака, а това за Гуардиола е най-важното качество при оценка на вратарите. При това положение Джо няма никакви шансове даже да попада в заявките за мачовете на "гражданите". За да бъде ускорена продажбата на Харт в друг клуб, Сити реши да не вземе 29-годишния вратар на турнето в САЩ.

Джо ще остане във Великобритания и ще се постарае да си намери ново пристанище. Според информациите, няколко задгранични клуба вече се интересуват от стража, но самият вратар предпочита да играе за отбор от Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
120