Реднап: Арсенал блуждае в съня си


Н. Гавазов

Реднап: Арсенал блуждае в съня си

Бившият полузащитник на националния отбор на Англия Джейми Реднап е на мнение, че Арсен Венгер трябва да освободи поста мениджър на отбора на Арсенал.

"Каквото и да се случи в мача с Евертън, Арсенал се нуждае от пробуждане, защото те все още блуждаят в съня си. Още на старта на сезона аз предсказах, че те няма да попаднат в Шампионска лига, но аз говоря за това вече втора година, а това значи, че ситуацията при тях назрява. За това си мисля, че Арсенал се нуждае от промени", заяви Реднап.

"Харесва ми Венгер. Наистина, как може да не ти харесва? Приятно е да се гледат отборите му, те дадоха много на имиджа на Висшата лига. Той силно промени мисленето на хората относно футбола, благодарение на своя научен подход и развитата скаутската мрежа във Франция и Африка. Но проблемът сега е, че Арсенал стана заложник на неговите идеи", каза още бившият футболист.

"Времето на всеки от нас е ограничено. Арсенал има мениджър, който 21 години говори едно и също. У много играчи се създава впечатление, че те вече са слушали това преди. Не казвам, че Венгер трябва да напусне клуба, защото той все още може да бъде полезен на Арсенал. Но дойде време за свеж поглед и свежи идеи. те много отдавна не са печелили титла и никога преди не са били толкова далече от нея. При тях няма прогрес", завърши Реднап.

 

  Сподели
169