Клоп: Контузиите ни пречат


И. Ангелов

Клоп: Контузиите ни пречат

На пресконференция преди идния кръг във Висшата лига на Англия Юрген Клоп заговори за някои от проблемите в неговия състав, след като стана ясно, че Роберто Фирмино се присъединява към хората с оплаквания от здравословен характер, като Стъридж и Хендерсън остават аут:

"Даниел Стъридж и Джордан Хендерсън не са на линия. Роберто Фирмино се затруднява малко, той почувства нещо след мача с Арсенал и тази седмица не успя да тренира, така че ще трябва да изчакаме още малко и да видим. Ще видим какво ще правим с Деян Ловрен, нямаме решение още. Рагнар Клаван изигра някои страхотни срещи.

"Ние се затруднявахме на моменти когато имахме много контузени. Но атмосферата в клуба е фантастична и сме готови за битка. Няма време да мислим: 'О, Боже', когато някой се контузи, всичко е до намирането на решение. Аз не бях разочарован. Постоянството при титулярите винаги е добро, нещата, които учите един от друг, това е важно. Но ние ще видим какво ще правим.

"Бърнли има най-ясен план от всички тези отбори. Те са щастливи и комфортни в таблицата. Бърнли е специален. При тях е ясно - те се бранят, контраатакуват, дълги топки зад защитата, статични ситуации. Не може да е лесно да играеш срещу тях. 

"Дори когато те губят, това са равностойни мачове. Трябва да сме готови. Трябва да създадем атмосфера и да използваме Анфийлд. Ако не вкараш рано може да е трудно. Рекордът на Бърнли не е добър на гости, но те имат шансове. Ние трябва да сме готови за здрава работа."

  Сподели
122