Шиърър: Китай все пак може да вземе Коста лятото


И. Ангелов

Шиърър: Китай все пак може да вземе Коста лятото

Легендата на английския футбол Алан Шиърър сподели мнението си за бъдещето на нападателя на лидера във временното класиране Челси. Бившият нападател на Англия настоя, че е голям привърженик на играта на испанеца, но въпреки разиграната сага през зимата и оставането на играча, той се опасява, че от Китай могат отново да привлечат Коста:

"Аз съм му голям фен. Начинът, по който той свързва тима и ги обединява, е добър. Ако той беше преминал това щеше да е голяма загуба за Висшата лига, но щеше да е по-голяма загуба за Челси. Аз съм доволен, че той остана във Висшата лига. Но няма да ме изненада ако Китай отново дойде за него.

"Аз го харесвам. Той е твърд и вдига летвата. Като централен нападател ти трябва да правиш живота на защитниците труден. Когато той излезе след 90 минути той вероятно знае какво е направил, той е сред най-добрите в работата си. Така правех и аз, не трябва да оставяш защитниците да те тормозят. Мисля, че той има правилен баланс този сезон. Миналият сезон беше прекалено агресивен и го гонеха. Този сезон е много добър. Централен нападател се оценява на голове и той отново е сред най-добрите както преди две години."

  Сподели
94