Ибрахимович носи купата с късен гол (видео)


И. Ангелов

Ибрахимович носи купата с късен гол (видео)

Манчестър Юнайтед и Саутхемптън излязоха на "Уембли" днес за да премерят сили във финалната среща от Купата на лигата в Англия. Днес "червените дяволи" успяха да поведат с два гола, преди "светците" да се върнат до равен, но късен гол от Златан Ибрахимович донесе златото в лагера на "Олд Трафорд".

Саутхемптън започна по-добре и в 10-ата минута Маноло Габиадини успя да намери целта зад Де Хеа, но попадението му беше отменено несправедливо поради отсъдена засада. В 19-ата минута днес резултатът бе открит когато Ерера спечели нарушение на добра дистанция и Златан Ибрахимович изпълни добър пряк-свободен удар за 1:0. След попадението Саутхемптън игра по-добре от противника и Де Хеа спаси два опасни удара. В 38-ата минута против събитията на терена Рохо успя да намери Лингард на стрелкова позиция и през краката на бранител той направи 2:0 за Юнайтед.

В продължението на първото полувреме обаче Маноло Габиадини върна гол след подаване от Джеймс Уорд-Прауз за 2:1. Отново Габиадини реализира 2 минути след подновяването на играта за 2:2, когато по перфектен начин със завъртане през защитник успя да стреля с ляв крак една трудна топка в полето на Юнайтед. Това стана и петия гол на играча след пристигането му в отбора за първите му три срещи.

В 63-ата минута при центриране и удар с глава на Ромеу беше нацелена и гредата на Де Хеа. Към края Юнайтед заигра по-добре и всичко се реши в 87-ата минута когато Андер Ерера центрира добре на главата на Ибрахимович и от непосредствена близост той нямаше как да сбърка за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
257