Конте: Тъжен съм заради Раниери


И. Ангелов

Конте: Тъжен съм заради Раниери

След като Клаудио Раниери бе уволнен от Лестър Сити само 9 месеца след като спечели Висшата лига на Англия с отбора, Антонио Конте заговори за съдбата на своя колега и настроението си след случилото се. Италианецът призна, че ако това трябва да е цената на спечелена титла, то и той ще я плати:

"Аз вече бях уволняван този сезон от букмейкърите и имах късмет да запазя концентрация и да работя. Важно е да завършим сезона по правилния начин, но аз съм готов да посрещна риска на уволнението догодина. Аз съм концентриран, както и играчите. Има 13 мача до края и искаме да останем на върха.

"Няма да е лесно, но съм готов да поема този риск. Защото все пак това ще означава, че сме спечелили лигата.

"Аз съм много, много тъжен защото това е нашата работа и със сигурност съм разочарован за Раниери, защото той е приятел, той е много добър човек и е много добър мениджър. Само преди година той спечели титлата с играчите си. Той постигна една мечта. Той спечели титлата. Сис сигурност съм разочарован като треньор.

"Бях изненадан, че това стана след първия мач след групите в Шампионска лига. Все пак му трябва само 1:0 у дома и продължава на четврът-финал. Това е мечта за тях."

  Сподели
93