Азар: Отборите се предават срещу нас още преди началото


И. Ангелов

Азар: Отборите се предават срещу нас още преди началото

Нападателят на Челси Еден Азар вярва, че прекрасният рекорд у дома на Челси на практика отказва противниците още преди да е даден старт на срещите на "Стамфорд Бридж". "Сините" водят в класирането на Висшата лига на Англия с 8 точки пред втория след 11 победи в 12 мача у дома, за разлика от миналия сезон, в който бяха взети 5 победи.

"Да, рекордът у дома е значителен. Трудно е за противниците да дойдат тук и да печелят срещи. Дали имам чувството, че сме спечелили някоя среща преди началото? Да. Ние играем по-добре от миналия сезон. Това е както преди две години, когато спечелихме титлата. 

"Спомням си втората част от сезона тогава - понякога отборът не играеше добре, но винаги вкарвахме поне един гол и Тибо Куртоа правеше поне едно страхотно спасяване, както срещу Арсенал. Ние сме изпълнени с увереност на този терен. Знаете, че феновете ще дадат всичко, те ни подкрепят. 

"Спомням си срещу Тотнъм по-рано този сезон когато те вкараха, но феновете продължиха да пеят. Това е страхотно и се чувстваме много добре на терена. Ние знаем, че всичко може да стане във футбола, но самочувствието е много важно. 

"Добри сме и на гости, поради което сме на първо място. Но очевидно предизвикателството е съвсем различно от това да си у дома. Ние трябва да имаме същата концентрация, защото е по-трудно пред чуждите фенове, но ние сме готови, ние сме професионалисти. Можем да се справим с напрежението. Всичко върви добре.

"Знаем, че ако искаме да сме шампиони, у дома трябва да спечелим повечето от срещите си. Не можем да кажем всичките 19 защото вече загубихме от Ливърпул, но поне 16 или 17 е целта. Готови сме да го направим."

  Сподели
77